En vacker förrätt som påminner mig om linnés tavlor med näckrosor 4 personer Tillagningstid: 45 min
750g rödbetor
1 gul lök
7,5 dl vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
2,5 dl matlagningsgrädde
2 krm salt
1 krm svartpeppar
150g Flowersprout
Ärthummus
500g tinade gröna ärter
1 dl kallpressad rapsolja
färskpressad juice av 1 citron
2 krm salt
1 krm peppar .
Skala rödbetor och lök och skär dem i skivor eller bitar. Mixa dem i en matberedare.
Häll det i en kastrull, tillsätt vatten och smula i buljongtärningar.
Koka soppan 5 min. Häll i grädden låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
Mixa alla ingredinserna till ärthummusen.
Ångkoka Flowersproutsen i ca 7 minuter. Dekorera soppan med Flowersprout och ärthummus!