top of page

Naturligt glutenfritt & veganskt korvbröd

Naturligt glutenfritt & veganskt korvbröd. Receptet ger ca 13 korvbröd. Perfekt till nästa grillning!


7 g torr jäst (1 msk)

15 g socker (1 msk)

350 g vatten, 37 gradigt (3,5 dl)

34 g rapsolja eller annan neutral olja (2 msk)


150 g rismjöl (2,5 dl)

60 g majsmjöl (1 dl)

150 g majsstärkelse (3 dl)

8 g Softbake (1 msk)

5 g salt (1 tsk)

20 g psylliumhusk (2 msk)


Gör så här:

1. Vispa samman torrjäst och socker i en bunke med vattnet, häll i oljan.

2. Blanda övriga torra ingredienser förutom psyllimhusk i en annan bunke och häll sedan ned detta i vatten/jäst blandningen, endast lite i taget.

3. Rör runt med spatel eller kör med degkrok i degblandaren. Sist pudra i psyllimhusken så att degen tjocknar. Rör om ordentligt så inga klumpar bildats.

4. Jäs under plastfolie i 60 min

5. Sätt ugn på 225 grader

6. Väg upp till 55 gram dvs ca 13 korvbröd,  jäs ytterligare 40 min.

7. Grädda 225 grader i 15- 20 min, svalna på galler och skär en skåra i. Ät eller frys in.



glutenfritt korvbröd

100 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page