top of page

Glutenfri & vegansk Snickerstårta

En maxad Snickerstårta med EXTRA ALLT. Recept för 1 tårta.


Kakbotten:

2 dl cashewnötter

1 dl kokosflingor

5 urkärnade dadlar

1 tsk kanel

1 msk agavesirap

salt

vatten vid behov


Gör så här:

1. Rosta cashewnötterna i ugnen eller en torr stekpanna.

2. Mixa samtliga ingredienser i en kraftig matberedare och tryck ut i en plastfolieklädd rund kakform med avtagbar kant.


Fudgemousse

2 avokado

5 urkärnade dadlar

0,5 msk agavesirap

0,5 tsk salt

1 msk mandelsmör

0,5 vaniljstång

3 msk vatten

1 tsk lucumapulver (valfritt)

0,5 tsk kanel


Gör så här:

1. Mixa samtliga ingredienser i en kraftig matberedare till en fluffig mousse.

2. Häll ut i formen ovanpå kakbotten.

3. Ställ in i frysen tills moussen stelnat något.


Karamellsås med jordnötter

7 urkärnade dadlar

1 msk Lailas gula mjölmix

0,5 vaniljstång

1 msk jordnötssmör

1 krm salt

1 dl vatten

3 msk saltade jordnötter


Gör så här:

1. Mixa samtliga ingredienser förutom jordnötterna i en kraftig matberedare till en len kolasås.

2. Häll ut i formen ovanpå moussen.

3. Tryck ned jordnötterna i kolasåsen och ställ in formen på nytt i frysen tills kolasåsen stelnat något.


Chokladtopping

100 g choklad

50 g kokosmjölk (gärna så fet som möjligt)


Gör så här:

1. Hacka chokladen och lägg i en skål. 

2. Värm kokosmjölken till kokpunkten och häll då över chokladen och rör tills allt är smält. Låt chokladen stå i rumstemperatur tills den har satt sig.

3. Vispa gärna upp den med visp och bre den sedan ovanpå kolasåsen. 4. Ställ gärna in i frysen eller kylen en stund. Servera med nyvispad grädde och skivad banan!


glutenfri snickerstårta med karamellsås och choklad

47 visningar0 kommentarer
bottom of page