Dessa små godsaker är sprängfyllda med protein och fibrer! Ta med dem ut på utflykten, servera till mellis eller lyxa till frukosten med dessa lätt bakade frallor som innehåller hela 8 g/protein per fralla! Recept för 4 st proteinfrallor Ingredienser:
1,5 dl glutenfritt havremjöl (eller mixa 1,75 dl havregryn till ett mjöl) 0,5 dl Lailas mjölmix gul / havremjöl / rismjöl 2 tsk bakpulver 1 tsk pofiber 1 tsk psyllium 1 krm salt
1,8 dl växtbaserad vaniljkvarg eller valfri sort
1 krm vaniljpulver (valfritt)
0,5 dl frysta hallon (kan uteslutas eller ersättas med tex. finrivna morötter och kanel)
Servera gärna med: Lätt vispad kokosgrädde
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225°. 2. Blanda alla torra ingredienser. 3. Blanda i kvargen. Nyp ihop allt till en smet. Vänd sist försiktigt i bären utan att mosa dem. 4. Forma till fyra små runda kladdiga frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 5. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter. Svalna och toppa med lättvispad kokosgrädde eller annat pålägg!