top of page

Glutenfria & veganska proteinfrallor

Dessa små godsaker är sprängfyllda med protein och fibrer! Ta med dem ut på utflykten, servera till mellis eller lyxa till frukosten med dessa lätt bakade frallor som innehåller hela 8 g/protein per fralla! Recept för 4 st proteinfrallor Ingredienser⁠:

1,5 dl glutenfritt havremjöl (eller mixa 1,75 dl havregryn till ett mjöl) 0,5 dl Lailas mjölmix gul / havremjöl / rismjöl 2 tsk bakpulver⁠ 1 tsk pofiber⁠ 1 tsk psyllium ⁠ 1 krm salt

1,8 dl växtbaserad vaniljkvarg eller valfri sort

1 krm vaniljpulver (valfritt)

0,5 dl frysta hallon (kan uteslutas eller ersättas med tex. finrivna morötter och kanel)

Servera gärna med:⁠ Lätt vispad kokosgrädde ⁠

Gör så här: 1. Sätt ugnen på 225°.⁠ 2. Blanda alla torra ingredienser.⁠ 3. Blanda i kvargen. Nyp ihop allt till en smet. Vänd sist försiktigt i bären utan att mosa dem.⁠ 4. Forma till fyra små runda kladdiga frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.⁠ 5. Grädda mitt i ugnen i 12 minuter.⁠ Svalna och toppa med lättvispad kokosgrädde eller annat pålägg!



Glutenfria & veganska proteinfrallor

127 visningar0 kommentarer
bottom of page